گوگل مدت ها است احساس کرده سیستم عامل اندروید در بازار تبلت ها نیاز به یک تکان و ضربه حسابی برای روشن شدن موتورش و شروع رقابت دارد. و به نظر می رسد پس از ناامیدی از همکاران سخت افزاری خود در این زمینه، همانند مایکروسافت تصمیم گرفت که خود وارد گود شده و به عرضه تبلت ویژه خود بپردازد. اما شاید نکسوس ۷ تبلتی باشد که گوگل باید یک سال پیش آن را عرضه می کرد. تبلتی با کارایی بالا، قابلیت های منحصر به فرد و قیمت بسیار جذاب و اغواگر ۱۹۹دلار برای مدل ۸ گیگابایتی و ۲۴۹ دلار برای مدل ۱۶ گیگابایتی.
اگر شما هم علاقه مند به صحبت درباره احتمالات پیش روی گوگل با عرضه این تبلت و پیش بینی تاثیر آن بر بازار هستید، در ادامه مطلب با نارنجی همراه باشید.
این برگ برنده (فعلا روی کاغذ) گوگل، به زودی تبدیل به یکی از بازیگران اصلی نمایش تبلت ها خواهد شد. و همچنین بازیگران حال حاضر تبلت های اندرویدی را مجبور به باز-ارزیابی پیشنهادات شان برای بازار می نماید. اما شاید فروش مستقیم یک تبلت به مشتری به صورت آنلاین، بدون هیچ تغییر روشن و شخصی در اکوسیستم اپلیکیشن های حامی آن، موفقیت چندانی را در کسب سهم بازار به همراه نداشته باشد.
البته ساخت تبلت نکسوس ۷ با همکاری ایسوس، در واقع اولین ظهور و حضور تجاری پروژه Kai انویدیا در بازار تبلت ها است. انویدیا پلتفرم مرجع kai را به این منظور طراحی کرده که به کارخانه ها توانایی ساخت تبلت های کاربر پسند و با قیمت های رقابتی را بدهد. در CES 2012 انویدیا و ایسوس از برنامه خود برای ساخت یک تبلت ۲۵۰ دلاری تگرا ۳ می گفتند و مشخصا کیندل فایر آمازون را در چشم اندازشان می دیدند.
کیندل فایر که فروش آن از پاییز گذشته آغاز شده است، به لطف قیمت عالی ۱۹۹ دلاری و پشتیبانی محتوای آمازون، تا کنون پرفروش ترین تبلت اندرویدی بوده است. اما در نگاهی نزدیک تر، این تبلت هم در میان خود ایراداتی را پنهان ساخته است. صفحه نمایش ۱۰۲۴ در ۶۰۰ پیکسلی، سیستم عامل اندروید شدیدا دست کاری شده و قدیمی، و محدودیت هایی چون فضای ذخیره سازی کم و عدم استفاده از دوربین و در نهایت کارایی و سرعت عملکرد نسبتا کند آن باعث شده که کاربران در سال جاری با دیده تردید به خرید آن بنگرند. البته هنوز هم هیچ تبلت اندرویدی نتوانسته است به گرد پای فروش کیندل فایر برسد.
ورود گوگل به صحنه مبارزه تبلت ها با ابزاری به نام خودش همچون نکسوس ۷، می تواند دلایل مهم و معنی دار متعددی داشته باشد. اول اینکه، این حرکت نشان می دهد شرکت گوگل به این نتیجه رسیده است که برای یک سازنده سیستم عامل چقدر مهم و حیاتی است تا به طور کامل درگیر تولید سخت افزاری شود که توان همراهی مناسب با نرم افزارش را داشته باشد.
شاهد این ماجرا هم تبلت های اندرویدی متوسط و غیر رقابتی است که طی سال گذشته توسط شرکت های سخت افزاری به بازار عرضه گردید. انبوهی از برندهای مختلف که در طراحی، صفحه نمایش، وزن و پردازنده ها هیچ حرفی برای گفتن نداشتند. امروزه و در دوران Post-PC که اپل بر آن چیره گشته، یک تبلت که سخت افزار آن مستقل از سیستم عامل طراحی می شود، شانس و جذابیت لازم برای مطرح شدن به عنوان یک محصول پیشتاز و تاثیرگذار را نخواهد داشت. و مطمئنا چنین رویکردی، راهی نیست که تبلت سازان برای رسیدن به سهم مناسب بازار بتوانند آن را در پی گیرند.
و همین موضوع دلیلی است که مایکروسافت پس از ۳۷ سال دوری از دنیای سخت افزار پی سی، احساس خطر کرد. و با عرضه Microsoft Surface در هفته گذشته به درون گود سخت افزار سازان پرید.
و این دلیلی است که گوگل در حال گسترش حیطه کاری است که با عرضه موبایل های نکسوس وارد آن شده و قصد تکمیل این مجموعه را با تبلت خود دارد. البته شاید بهتر بود این شرکت سال گذشته و هنگام معرفی اندروید 3.0 هانی کام (اولین سیستم عامل اختصاصی تبلت) انجام می داد و به محصولات موجود در بازار امید نمی بست.
جالب اینجا است که مشخصات اعلام شده برای نکسوس ۷، همان چیزی است که انویدیا و ایسوس در CES اعلام کرده بودند. و حتی پس از آن، ایسوس از برنامه خود برای تولید Asus Eee Pad MeMo 370T سخن گفته بود. محصولی با مشخصات، قیمت و برنامه زمانی کاملا منطبق بر تبلت گوگل! اما بعد از CES ایسوس دیگر سختی از MeMo و سرنوشت آن به میان نیاورده بود. و البته اکنون دلیل این کار را می دانیم.
آنطور که پیدا است، بازار تبلت های اندرویدی در حال تغییر است و کاملا به سوی رقابت بیشتر پیش می رود. برای مثال تبلت Excite 7.7 توشیبا با قیمت ۵۰۰ دلاری و صفحه نمایش ۱۲۸۰ در ۸۰۰ پیکسلی خود، اکنون دیگر توان رقابت با نکسوس ۷ گوگل را نخواهد داشت که همان رزولوشن صفحه نمایش را با قیمتی ۳۰۰ دلار ارزان تر ارائه می کند. در حالی که توشیبا با نمایشگری که 0.7 اینچ بزرگتر است، همان حافظه ۱۶ گیگابایتی و پردازنده تگرا ۳ انویدیا را عرضه می نماید.
حتی شنیده ها حاکی از آن است که آمازون هم به تکاپو افتاده و خبر از عرضه جایگزینی برای کیندل فایر در اواسط تابستان می دهد. نکسوس ۷ اکنون با طول 19.8 سانتیمتری، عرض 12 سانتیمتری و ضخامت 10.4 میلی متری، ۴۳۰ گرم وزن دارد. یعنی اینکه در حالی که طول آن کمی بلندتر از کیندل فایر است، سبک تر و نازک تر از آن ظاهر شده. نکسوس ۷ رزولوشن ۱۲۸۰ در ۸۰۰ پیکسل را برای تان به ارمغان می آورد، در حالی که کیندل فایر با همان اندازه صفحه نمایش، رزولوشن ۱۰۲۴ در ۶۰۰ پیکسلی دارد. و داستان رقابت درون-گروهی تبلت های اندرویدی به همین منوال ادامه دارد.
پیش بینی شما از وضعیت بازار تبلت ها و سهم هر شرکت، پس از ورود سرفیس و نکسوس ۷ چیست؟ قبل از هر ارزیابی، بد نیست نگاهی هم به جدول مقایسه ای زیر داشته باشید:
جهت مشاهده ریزمصرف روی کلید نمایش کلیک کنید |
تمامی کالاها و خدمات این فروشگاه،حسب مورد دارای مجوزهای لازم از مراجع مربوطه میباشند و فعالیتهای سایت تابع قوانین و مقررات جمهوری اسلامی ایران است
قابل توجه کاربران کاوش :
دریافت گیگ هدیه
کلیه مشترکین در صورت خرید هر سرویس قبل اتمام شارژ ، یک گیگ هدیه
( اضافه بر طرح جشنواره پائیزی )
. به عنوان خوش حسابی دریافت مینمایند